onsdag 10 februari 2010

Sevärt

Jag är helt fast i Celebrity Rehab 1, 2 & 3 och 2:ans uppföljare Sober House. Det är ingen fancy, skriptad hollywoood-serie. Det är oglamoröst och äkta och handlar om hur människor som någon gång har stått i rampljuset försöker komma på fötter igen efter decennier eller år av missbruk.

Jag blir så fäst vid många av personerna.... framför allt Rodney King, Amber Smith och Steven Adler. Rodney King blev misshandlad av ett gäng poliser 1991. De gav honom skallfrakturer, brutna ben, utslagna tänder, leverskador och bestående hjärnskador. De äckliga jävla rasisterna, som tyvärr även var poliser, blev frikända. Skandal. Ingen.... INGEN, med ens en tendens till främlingsfientliga/rasistiska värderingar, ska vara polis. Rodney King hanterade händelserna med alkohol, vilket förstörde hans liv efter misshandeln. 
Amber Smith, supermodell, otroligt vacker, sexig och snygg, men fullständigt skadad inombords och beroende av en mängd olika piller och alkohol. Praktexempel på att en perfekt utsida inte betyder lycka.
Steven Adler, originaltrummisen som blev sparkad från Guns'N'Roses, är en annan person som jag hoppas det går bra för. Förmodligen den med mest synliga men av drogberoendet. Han blev utkastad av sina föräldrar när han var 11 och har på något vis mentalt stannat i den åldern. Det är hjärtskärande att höra honom prata och förstå hur mycket han vill kunna ge och få kärlek. Fy fan vilka livsöden. Serierna ligger uppe på vh1.com. Jag tror man kan se dem från Sverige också. Sevärt, absolut! En dokusåpa med lite vett, för en gångs skull.

Inga kommentarer: