söndag 18 juli 2010

Jordbävningar :(

Här är en karta över USA, och prickarna motsvarar jordbävningar under de senaste 7 dagarna.

Det är inte så att det är mycket över Kaliforninen, va? Nääääää. Inte alls.
I tidningarna pratas det jättemycket om ökad aktivitet, och hur plattorna rör sig hit och dit. När jag flyttade hit för 3.5 år sen var det inte alls speciellt mycket snack om jordbävningar, och det tog ca 2 år innan jag ens upplevde en jordbävning för första gången. Nu däremot, är det jordbävningar lite här och där och experter snackar om "the Big One". 

Jag gillar inte direkt jordbävningar. Jag trodde att jag ätit min sista munk när det hände sist. Det går inte ens att förklara hur det känns. Som tur är känner man inte de flesta jordbävningarna om man kör bil, så man kanske ska satsa på det då? Bo i bilen.

2 kommentarer:

Liselotte sa...

En sporadisk bloggläsare ger sig tillkänna (sist jag kollade undrade nu nämligen vilka som läser din blogg - och det kan man ju förstå!): ja, hej, här är i alla fall gamla Lotta Melander från Nykvarn :-). FB är ju lite läskigt och postar liksom dina inlägg framför min mammalediga och uttråkade näsa så att jag bara måste kika in ibland. Och vi lever ju rätt olika liv kan man säga ;-) (ja, kolla min egen, betydligt mer händelsefattiga blogg om du undrar: http://thehowardgirls.blogspot.com/).

Några likheter dock: vi upplever också jordbävningar! Va faktiskt en som väckte oss hemma i Lund häromåret minsann... Och en till när vi bodde i Adelaide i början av året! (ok: kanske inte RIKTIGT samma magnitud som hos dig... men jag fattar skrämseln iaf!)

Nästa grej som är lik är det samtidigt inte: jag vill också bo utomlands! Fast då såklart i Australien (där mina döttrar har sitt påbrå). Och skillnaden är ju att jag inte följt min dröm än... Men du inspirerar! Keep it going!

Anonym sa...

DET är ju det ultimata studentlivet, att bo i bilen! NU tänker du ekonomiskt vännen, alla ekonomikurser har gett resultat ;) Fy fan vad läbbigt dock, hååååll i dig säger jag bara!/ Lindgren