fredag 3 april 2009

One down, three to go

Första lektionen på sista dagen innan spring break börjar är avklarad. Fick tillbaks mitt senaste psykologiprov och fick ett redigt 100% som betyg. Man tackar och bockar. Lämnade även in min uppsats. Det kändes som att föda barn, fast utan smärtan. På tal om den smärtan gillar jag min systers förklaring "som att skita ut en stol". Skönt.

Sitter återigen på cafét på skolan, och nu spelar de en låt av min kära Jackson. Är han inte bara för häääääärlig det där musikgeniet? :) Gör mig alltid lika glad.

På tal om att vara glad. Min motivationskurs handlar just nu om "happiness" och det är rätt intressant hur man själv håller i tyglarna mer än man kanske vill erkänna. Många gånger är det lätt för människor att älta och skylla på externa faktorer för att rättfärdiga sin sunkiga intällning till livet. Det är lätt att se sig själv som ett offer, en bekväm ursäkt liksom. Men det fungerar inte i längden och otaliga experiment och undersökningar har bevisat att man kan styra sin lycka. 50% är genetiskt. 10% yttre omständigheter. De resterande 40% är helt upp till dig. Tankar och de val man gör avgör hur man mår. Visste ni att ett leende, om är krystat, faktiskt aktiverar de områden i hjärnan som gör dig gladare? Slutsats: Le - det är inte så jävla hemskt som du tror.
Och om inte det funkar kan du ju alltid glo på den här lilla sprätten.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Fetdiggar hans spretande fingrar! Det är sånna moves man ska ha på dansgolvet 2009 med andra ord. spreeeeeeeeta! :P Han och jag har dessutom samma problem, kan bara jucka åt ett håll, nedrans asså.

Chris sa...

du är så jävla grym Frida!!!
Snyggt jobbat med uppsats och prov!
Ser din gubbe till lärare framför mig och tänkte på Hästen häromdan och började garva!
En del lärare sätter spår som sagt...

Kul för Hugo att han vann men jag har missat 3 senaste avsnitten så jag har ingen koll alls men jag antar att dom inte är ihop nu eftersom jag inte sett nåt löp?

Ha nu ett grymt spring break och sola åt mig med!
saknar dig, saknar solen, saknar LA och ja.... typ allt!

Puss från Sverige som varit soligt den här veckan men man vet ju att det var tillfälligt ;)

Anonym sa...

Hej FRAJD såg att du skrivit att jag skulle kolla klippet på din blogg, FY FAN VILKEN GRYM UNGE!!!! Så jävla sööööt!!!! :)
Hoppas allt är bra. Vi har fått vår och ca 20 grader varm idag :)lovely! Kram Emmalajnen