måndag 17 december 2007

Inte lagom och inte smått och gott :)

Tänkte döpa inlägget till "smått och gott" men kan "smått och gott" vara det fulaste uttrycket nånsin? Det låter bara fjantigt. Det går inte. Precis som lagom. Lagom. Vem vill vara eller ha något som är lagom? Lagom. Säg det några gånger. Det låter så duktigt på något vis. Det låter inte inte inte bra. Lagom är nog förbjudet i mitt ordförråd. Eller det är det. Väldigt förbjudet :)

Nu blir det tre inlägg här inom loppet av 2 timmar men tankarna snurrar.

Måste förklara att trädet här brevid är faktiskt fint på riktigt! Det är Marcus och min skapelse som står hemma i hans vardagsrum. Och ja, det är plast, till mitt stora förtret! Fast den är rätt fin plast i alla fall! Vi fick kompromissa lite vad gäller julpyntet... han är ju som bekant amerikan och de har fått allt lite (vad jag tycker) om bakfoten. Han ville sätta upp trädet efter Thanksgiving, dvs 1 december. Ehhh "NEJ", sa hans svenska flicka, "trädet ska upp 23:e december". När två kulturer krockar får man mötas på mitten så trädet sattes upp den 16 december :) Närmare 23:e än 1:a, så jag vann!!!!

Jag har faktiskt gjort mitt första år på college. Det är den största drömmen jag någonsin haft (tätt följd av möte med Michael Jackson) och jag gjorde det! Jag kommer ihåg när jag var liten och EF katalogerna damp ner i brevlådan och låg på köksbordet och suktade mot mig.... men det var alltid ett NEJ från mamsen och pappsen :) Men jag hamnade här i alla fall.... och oavsett hur vägen hade sett ut vet jag att den i alla fall hade slutat här, i mitt USA!
Som sagt, första året avklarat och jag är stolt, även om jag just nu har lite panikångest över mitt slutbetyg i matte. Jag tampas fortfarande med denna satans känsla av att det enda som är bra nog är ett A. Jag veeeet att jag har varit duktig och jag veeeet att jag gjort allt jag kan. Jag vet. Men jag vill i alla fall ha ett A. Finalen kändes sådär, så chansen kanske inte är så stor. Jag ligger på 89.52% och man måste ha 90% för att få ett A. Vi får se... måste koppla bort det där.

Nu när man har betyg och ett år bakom sig här i USA kan man börja söka stipendium och internships. Det är väl ingen nyhet att jag vill få in en fot i musikindustrin så jag ska försöka fixa till det. Att ro hem ett stipendium vore inte heller fel, så jag slipper ställa mig på gatan när det är dags för min transfer.

Jag längtar längtar längtar till julafton, men det var väl ingen nyhet! Det är så myyyysigt! Den där känslan när man var liten och vaknade på julafton var oslagbar. Den har svalnat liiiiite kanske... men jag känner mig fortfarande som ett barn den 24:e december! Det tog alltid en eeeeeeeeeevighet innan farmor och farfar kom och Tomten var skitjobbig. Jag var verkligen R Ä D D för Tomten och tyckte mest när gubben kom att det var jobbigt och läskigt. Jag tycker fortfarande att Tomten ser ut som en farlig gammal pedofilgubbe. Lite i alla fall. INGEN kan säga att Tomten ser trevlig ut. Stackars barn! Och lilla Jonte som nästan blev kidnappad av Tomten och tagen till tomteverksta'n för ofrivillig tjänst!! Hade det hänt mig när jag var 6 år hade jag kackat i kjolen... utan tvekan.
Skönaste julklappen jag nånsin lyckats ge var ändå sparbössan till syrran. Man var väl inte dum heller! När ge-nerven och slå-in-paket-med-massa-tejp-och-trettio-meter-snöre-nerven sprattlade gick jag ner i syrrans rum, plockade ner hennes spargris från hyllan, slog in den och la den under granen! Vill man så går det :) Ja jag vet, jag var fenomenal redan som barn ;) Så om pengarna inte finns är det bara hitta ngt som personen redan äger!

Idag har jag försökt packa lite saker men det blir mest bara kaos så jag väntar till Katta drar till Australien imorgon och Chris drar till Tahiti. Ja, man kan kalla oss ett resande gäng :) Vi hämtade nycklarna och skrev under alla 46 (!) sidor på kontraktet för nya lägenheten idag. Varje gång jag kliver in i den lägenheten känner jag mig som världens lyckligaste människa som får möjlighet att bo på ett sånt ställe. Lägenheten är på 180 kvm. Vi har eget badrum och egen walk in closet till varje rum. Två pooler, SPA, sun decks, BBQ deck, gym, jacuzzi..... utsikt över solnedgången, högt till tak... and the list goes on. Det är hårt att vara student i USA ;)

Köpte ny musik idag... J.Holidays nya album Bac of my lac' är grymt bra. Favoritlåten just nu måste bli Chris Brown med With you. Alicia Keys album är väldigt bra, hon är speciell!
När jag är inne på musik måste jag ändå nämna kära kära Britney. Nya videon, "Pieces of me", går I N T E hem. Det positiva är att hon ser frisk och skitsnygg ut äntligen!! Men inte ens med Wayne Isham som video director kan hon förmedla känsla och energi... det är som att hon inte är vid medvetande även fast hon rör sig. Ingen känsla, inget uttryck i ögonen.... platt bara. Tråkigt... fame has a price.

2 kommentarer:

Anna sa...

Pedofilgubbe, men Frida det var ju alltid din pappa som var tomten väl? ;) Niiice...Du kommer om 3 dagar!

Chris sa...

Slyna, nu ska du vara nöjd och glad med vad du åstadkommit detta år och det är bara att köra på nu! Vi har haft en kul men intensiv höst och nu blir det intressant att bo med killarna ett tag. Ha en god skön jul där hemma och ät en massa gott åt mig med, jag kommer väl leva på fisk,haha.. Vi ses 2008. Puss puss från din roomie/mellanbjörnen