torsdag 12 mars 2009

Blondinbella aktiverar mina kräkreflexer

"Jag hoppas verkligen inte att ett samhälle i skräck som USA är drabbat av, är något som närmar sig Sverige".
"Jämför USA och Kanada, även fast invånarna har lika antal vapen per invånare, skjuts betydligt fler i USA. Det är för att invånarna i USA är rädda."


Tog de här citaten från Blondinbellas blog. Jag spyr när jag läser vad hon skriver för hon är så otroligt kär i sig själv och beter sig som någon allvetande överklassbrud. Och nu trampade hon i klaveret med mina mått mätt. Mina tankar går ungefär såhär:

  • Det här "samhället i skräck" är väldigt intressant "fakta". Vad vet hon om det? Det är nog det töntigaste jag hört och tyvärr vet jag att många har den uppfattningen om USA. Det förvånar mig aldrig hur mycket förutfattade meningar svenskar har om saker de aldrig har upplevt. Och säg inte att man vet hur det är efter att ha varit på några veckors semester eller tittat på "nyheterna". Faktum är att jag hellre går ensam i LA än i Södertälje. Det finns bra och dåliga områden i alla länder. USA är inte ett samhälle i skräck.
  • Det var även en nyhet för mig att invånarna i USA skjuter varandra för att de är rädda. Hur logiskt låter det? Inte ett jävla skit. Och vaddå rädda? Med största sannolikhet utgår kickan från sig själv... jag menar, hon skulle säkert bli livrädd här eftersom ingen har back-slick eller det dyraste plagget från NK. Allt utanför Östermalms gränser är inte ghetto och farligt.
Jag säger inte att det inte händer otäcka saker här eller att det inte finns mycket vapen, men att säga att det är ett "samhälle i skräck" och att folk skjuter varandra för att "de är rädda" är ju helt ogrundat! Det är människor som dödar, inte vapen. Folk skjuter för att de är idioter. Det finns skitområden här. Många faktiskt. Det betyder inte att det är ett samhälle i skräck. Och håll i er nu, för nu ska jag avslöja något som inte är så poppis! Det finns skitområden i heliga lilla Sverige också! OCH vapen!

5 kommentarer:

Vardagslyx sa...

I hear you girl ;)
Kram Maria Crona

Anonym sa...

Hovsjö, Ronna, Geneta, halva Lina, pundarkvarten vid plattan-Grusåsen. Jag kan fortsätta?

Anonym sa...

Tänkte på en sak efter att ha läst meningen "Faktum är att jag hellre går ensam i LA än i Södertälje". Kan det möjligen ha att göra med att Södertälje tagit in mer Irakier än hela Nordamerika? Nä? Helt utan rasdiskriminerande tankar skrev jag detta, helt. Man flyr mer än gärna Södertäljes gator, men vi kan ju bjuda in Blondinbella med minikjol på en natts promenad mellan storgatan och centralen, eller vad sägs? ;)

Anonym sa...

SKRIV NÅT NU DA!

superstar sa...

HAhaha.. hon skriver mkt idiotiskt!

Vad roligt att hitta en blogg från santa monica, jag hoppas komma dit i höst så jag kommer tillbaka & lusläder dina rader senare... ;)