söndag 11 september 2011

9/11

Jag satt på bussen, närmare bestämt på 751:an påväg till 780:an, och när vi passerade Paradisgränd fick jag ett mess från Andreas Cossi som skrev att ett flygplan hade åkt in i World Trade Center. Jag kommer ihåg att jag inte trodde det var sant, men när jag kom hem och såg tv-bilderna blev jag sittande framför tv'n resten av dagen.

Jag var precis lika påverkad som de flesta andra när det väl hände. Påverkad av alla hemska bilder och historier om människor som ringt sina anhöriga, lite orolig över hur något sånt här egentligen kan hända, men allt upplevdes och kändes på håll. Det var egentligen inte nära. Det är först nu, 10 år senare, som jag verkligen känner effekten av den dagen. Marcus lämnade armén år 2000, men bestämde sig för att gå med igen efter 9/11. Livet hade sett annorlunda ut de senaste fyra åren om 9/11 aldrig hänt.

Idag är det minnesceremonier och program om 9/11 på nästan alla kanaler här. Det måste vara otroligt jobbigt för alla som förlorade familj och vänner i tornen och även för soldater och deras anhöriga som sedan den dagen har offrat sin tid och ibland även sitt liv i de krig som följde.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag satt brevid dig på bussen när du fick det sms:et. Jag minns att jag inte visste vad Twin towers var.. nu vet alla vad det var :) Här hemma gick det också bara filmer och dokumentärer om 9/11 dagarna innan, galet. Maila mig!!! /Lindgren