lördag 3 april 2010

Slå ett slag för morötter och tomater!

Jag behöver din hjälp!
Jag har börjat kolla på "Jamie Olivers Food Revolution". Det går i stort sett ut på att han kommer till USA för att ändra vad som serveras i skolor. Han börjar i Huntington, West Virginia, som är den stad och delstat i USA som har flest överviktiga personer och dödsfall relaterade till viktproblem.


Köksriddaren Jamie!

När jag var på en high school i Florida sommaren 2000 reagerade jag på att det serverades pizza och hamburgare, inget annat. Jag tyckte det var grymt för vem vill inte ha det istället för minestronesoppa (nåt sånt hette det, va?) som vi får i svenska skolor?
MEN - tacka GUD för minestronesoppa! Jamie Olivers program visar verkligen hur illa det är i USA. 

I WEST VIRGINIA RÄKNAS POMMES FRITES SOM EN GRÖNSAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WHAT THE F***?!?!?!?

Det är säkerligen värre på östra sidan av landet, där fetma och onyttig livsstil är mycket värre än här, men jag tror att en förändring är nödvändig från öst till väst. Los Angeles är extremt hälsomedvetet i jämförelse med resten av USA, men en ändring av skolmenyn skulle nog inte skada. Det är inte konstigt med alla överviktiga barn när de blir serverade pizza till frukost i skolan?!?! På samma gång har de mer gympa på schemat än svenska barn, men vad spelar det för roll när man moffar fried food 24/7?
Om jag får barn i det här landet, ska jag verkligen ta reda på skolans matpolicy innan jag låter min lilla avkomma börja ettan.
HEJA JAMIE! Gå in på den här hemsidan, och skriv under - om ni inte bor här, skriv zip code 90404 och California så hjälper ni mina framtida barn!!! :) Och om inte mina barn, så hjälper ni alla barn i USA som blir matade med fett :(

1 kommentar:

Anonym sa...

Såg ett liknande program men då var Jamie i England, där äter alla barn antingen en sandwich i vitt bröd med jordnötssmör och sylt på ELLER en liten påse chips som lunch. CHIPS! fatta... det finns mycket att göra på skolorna. Samma sak har ju gjort på svenska skolor där kockar försökt införa ekologisk mat utan tillsatser som det är i allt nu, typ vår minsstronesoppa, men om man jämför är kanske dessa tillsatser bättre än typ fett friterat med fett? :) Minns du den goda fisk vi fick med fil-såsen, Frida? Såååå gott! Vi åt såsen som soppa med lite fisk i, haha :)/ Lindgren